Det begynte som lek – nå er det alvor

Banesyklisten Anita Yvonne Stenberg har lagt alt i potten og satser for fullt mot sitt andre OL

2008 var året da hun debuterte på sykkel utendørs, og året etter vant hun sin første av mange gullmedaljer i NM i banesykling.

Nå, 14 år etter sin første medalje har hennes meritter gått inn i norsk sykkelhistorie.  Det har blitt tre EM-gull i tre forskjellige disipliner, de siste tre årene. Under årets EM fikk hun gull i disiplinen Omnium og sølv i poengløpet. 

Noen ganger er idrett rett og slett en utholdenhetskamp – hvem holder ut lengst og hvem kommer igjennom de krevende 10.000 treningstimene før brikkene faller på plass og resultatene faktisk begynner å vises mer jevnlig. Anita Yvonne Stenberg, Norges beste banesyklist

Gleder seg til OL!

Sparebanken Øst har støttet Anita sin satsning i flere år. Den årlige støtten fra oss har ikke engang dekket husleien for den lille leiligheten hun leier på Mallorca. Heldigvis har hun også noen andre sponsorer som gjør at hun kan satse hundre prosent. Pengepremiene i hennes idrettsgren er nøkterne, så hun lever altså ikke livets glade dager der på den solfylte øya. Hennes hverdag er fylt med hard trening og flikking på detaljer – en idrettsutøvers hverdag.

For Anita sitt store mål nå er OL i Paris 2024.  Aller først venter det tre runder i Nations Cup som går i Australia, Hong Kong og Canada. Først etter det, blir hennes OL deltakelse 100 % bekreftet.

Lenger ned i saken kan du følge henne på reisen og lese artiklene vi har skrevet om henne de siste årene.

19. mai 2020

Anita Yvonne Stenberg – Meritter

Norgesmester 75 ganger
Nordisk mester 17 ganger
Verdenscup/Nations Cup to gull, en sølv og en bronse
VM bronse 2020
5. plass i Tokyo OL 2021
EM gull i 2022, 2023 og 2024
EM sølv i 2024
Medaljene er tatt i 4 forskjellige disipliner

22. januar 2024
Aktuelt

Slik ble sykling selve livet

Det hele begynte med spinning og en instruktør som mente at hun også ville ha godt av å sykle ute i frisk luft.

Dette er historien
22. januar 2024
Aktuelt

Fra drøm til virkelighet

Når det gjelder idrett, begynner det ofte med en drøm. Men det er ikke hver dag at drømmen blir til virkelighet for idrettsutøveren.

Bli med på reisen
22. januar 2024
Aktuelt

Stor idrett for en liten nasjon

Etter min OL debut synes jeg det var ekstra stas å få gratulasjon av selveste Statsminister Erna Solberg! Det sier Anita Stenberg, banesyklisten som gjorde en solid prestasjon i Tokyo OL.

Slik gikk det
22. januar 2024
Aktuelt

5 kjappe med Anita Yvonne Stenberg, en syklist i verdensklasse

I 2022 etter at verden hadde åpnet seg og idrett og reise igjen ble fritt frem tok vi en prat med Anita. Dette svarte hun på våre fem spørsmål.

Se mer

Les mer om nærmiljøtiltak som har fått støtte

I serien #DagensSPIRE gir vi deg innblikk i prosjekter som har fått støtte fra Gavefondet SPIRE. Her kan du lese mer om hvordan de påvirker alle innbyggerne i nærmiljøet.

Les mer