Nordens mest miljøvennlige stadion?

Fra brun til grønn stadion. Consto Arena har gjennomført en imponerende endring og står nå som en sterk kandidat til tittelen som Nordens mest miljøvennlige stadion.

Consto Arena har tatt betydelige skritt mot bærekraftighet, ikke bare med Norges mest miljøvennlige kunstgress og effektiv kildesortering, men også gjennom implementeringen av fjernvarme og nå, et toppmoderne LED-lys anlegg. Disse LED-lampene er ikke bare mer energieffektive, men gir også bedre lys og har lengre levetid, noe som markant reduserer stadionets energibehov.

Svein Erik Gevelt, daglig leder i MIF, sier at det er viktig med en god hovedsamarbeidspartner som bidrar og legger til rette for idretten.

Overgangen til LED-lys var spesielt viktig da de gamle halogenlysene var utdaterte og lite energieffektive. Med bankens hjelp ble LED-lysprosjektet fullfinansiert, en investering som bidrar til lavere driftskostnader og styrker stadionens bærekraftige profil, sier Gevelt.

Mer miljøvennlig enn noen gang

Lokalsamfunn og bærekraft er to temaer som står Sparebanken Øst nært. Derfor var det viktig for Sparebanken Øst å støtte oppunder prosjekter som setter søkelys på dette. Når Mjøndalen Idrettsforening har som mål at Consto Arena skal bli Nordens mest miljøvennlige stadion, er det med stolthet at banken ønsker å bidra.

Det nye lysanlegget har allerede gjort kveldene lysere for både aktive og besøkende ved Consto Arena. Fra spirende talenter i barnefotballen til OBOS-ligaens intense kamper, nyter nå alle godt av bedre lysforhold. 

Gevelt er fornøyd med resultatet av de nye lysene så langt.

Ja, vi merker stor forskjell allerede. Fra brukerne er det bare godord å høre. LED-lysene dekker arenaen på en mye bedre måte enn tidligere for alle som bruker banen. Det er en kraftig forbedring, så langt.

 

En unik stadion

Med det nye lysanlegget kan opptil 500 personer nå nyte godt av en betydelig forbedret opplevelse på Consto Arena. Dette inkluderer 400 medlemmer fra breddeavdelingen og sikrer at anlegget, med sine 2000 årlige brukstimer, kan være et lyst og innbydende sted for alle.

Samarbeidet fortsetter

Sparebanken Østs finansielle støtte har vært avgjørende for realiseringen av MIFs nyeste miljøtiltak.

Sparebanken Øst er en innmari god samarbeidspartner som bærer mye av idretten på sine skuldre, sier han. 

Dette partnerskapet, som strekker seg over nærmere 180 år, fortsetter å blomstre og spiller en nøkkelrolle i å fremme idrett og bærekraft i Mjøndalen.

Adm. direktør, Pål Strand er stolt av at MIF og banken har stått tett sammen opp gjennom årene.

Sparebanken Øst har et veldig langt samarbeid med MIF. Vi har vært sammen gjennom både oppturer og nedturer gjennom godt over 100 år, sier han.

Om det går opp eller ned – vil Sparebanken Øst alltid værra med!

 

 

15. februar 2023
Aktuelt

Unge hjerter banker for lokalmiljøet

Det er flere fellesnevnere for det tre unge lederne vi har snakket med: Et brennende engasjement, hjerte for alle medlemmer, og et ønske om å bidra til trygge, aktive lokalsamfunn. Møt Brage, Sondre og Ola fra tre av klubbene vi støtter.

Les mer og se film
8. februar 2024
Aktuelt

Drammens Ballklubb (DBK) er en skikkelig bydelsklubb

Sentralt i alt som skjer på og rundt Ørenbanen står Drammens Ballklubb. Klubben med hjerte for alle som bor i selve bydelen og de som bor i nærheten.

Lær de å kjenne
14. februar 2024
Aktuelt

Solberg Sportsklubb søkte, og fikk pengestøtte

Med nye lys på plass går Solberg Sportsklubb en lysere og mer bærekraftig fremtid i møte.

Les om hva de fikk støtte til her