En lysere fremtid på Consto Arena

Fra brun til grønn stadion. Med nytt lysanlegg skal Consto Arena bli Nordens mest miljøvennlige.

 

Lokalsamfunn og bærekraft er to temaer som står Sparebanken Øst nært. Det er derfor viktig for Sparebanken Øst å støtte oppunder prosjekter som setter søkelys på dette. Når Mjøndalen Idrettsforening har som mål at Consto Arena skal bli Nordens mest miljøvennlige stadion, er det med stolthet at banken ønsker å bidra.

Consto Arena er i dag allerede godt på vei til å bli en bærekraftig stadion med Norges mest miljøvennlige kunstgress, i tillegg til kildesortering og fjernvarme. Som Sparebanken Øst, ønsker også Mjøndalen å utvikle seg og se etter nye og mer bærekraftige løsninger. Som siste ledd i prosessen står lysanlegget nå for tur. Halogen skal byttes til LED. De nye LED-lampene vil være mer miljøvennlige å gi et bedre lys. De har redusert energibehov og varer lengre. Arbeidet starter i november og vil være ferdig i løpet av cirka to uker.

Svein Erik Gevelt, daglig leder i MIF, sier at det er viktig med en god hovedsamarbeidspartner som bidrar og legger til rette for idretten.

 Sparebanken Øst er en innmari god samarbeidspartner som bærer mye av idretten på sine skuldre, sier han.  

Det nye lysanlegget skal være med å lyse opp kvelder for både store og små. Consto Arena er en stadion for alle, enten man jakter scoring i OBOS-ligaen eller koser seg sammen med venner i barnefotballen. I dag brukes den av breddeavdelingen, akademiet, A-laget og skoler. Det er da med stor glede at Sparebanken Øst kan være med å lyse opp et av de viktigste samlingspunktene i nærområde.

Sparebanken Øst bevilger penger fordi anlegget brukes av mange, et åpent anlegg med fokus på bærekraft. Det er bra for hele samfunnet. Vedtaket ble behandlet av styret i banken, men det var lett å bevilge penger til dette prosjektet, sier Adm. direktør, Pål Strand.

En unik stadion

Hele 500 personer vil få glede av et nytt lysanlegg på Consto Arena, 400 av disse utgjør breddeavdelingen til MIF. Med opptil 2000 brukstimer i året, er Sparebanken Øst sikre på at gavemidlene vil bidra til at mange store og små vil få en lysere fremtid i Mjøndalen.

Samarbeidet fortsetter

Sparebanken Øst er også stolte av å kunngjøre at banken forlenger samarbeidsavtalen med MIF. Et samarbeid Sparebanken Øst er stolte av å forlenge da banken vet betydningen dette har for alle idrettsinteresserte i Mjøndalen. Med nærmere 180 års historie sammen har banken en tillit til at MIF fortsetter sitt gode arbeid, både i topp og bredde.

Adm. direktør, Pål Strand er stolt av at MIF og banken har stått tett sammen opp gjennom årene.

Sparebanken Øst har et veldig langt samarbeid med MIF. Vi har vært sammen gjennom både oppturer og nedturer gjennom godt over 100 år, sier han.

Om det går opp eller ned – vil Sparebanken Øst alltid værra med!

 

15. februar 2023
Aktuelt

Unge hjerter banker for lokalmiljøet

Det er flere fellesnevnere for det tre unge lederne vi har snakket med: Et brennende engasjement, hjerte for alle medlemmer, og et ønske om å bidra til trygge, aktive lokalsamfunn. Møt Brage, Sondre og Ola fra tre av klubbene vi støtter.

Les mer og se film
21. april 2022
Aktuelt

Søk om pengestøtte

Vi deler ut penger til foreninger og organisasjoner som gjør en forskjell i andres hverdag.
Frem til 1. november kan du søke støtte til det du brenner for!

Les mer og søk