Hvilke forsikringer trenger jeg?

Er du forsikret feil kan det koste deg dyrt – enten du har overflødige forsikringer eller ikke er godt nok forsikret.

Starten på et nytt år betyr ofte tanker om et bedre år og kontroll på økonomien. Med nyttårsforsetter skal man gjerne spare mer, ukeshandle og nedbetale gammel gjeld. Men hvor ofte tenker du på forsikringene dine? Behovet for hvilke forsikringer vi trenger endrer seg gjennom livet. Det kan derfor være lurt å ta en sjekk på om de forsikringene du har er riktig for deg. Det kan også være lurt å sjekke hvilke forsikringer du har gjennom jobben slik at du ikke har dobbelt. Her kan det være penger å spare.

Se våre forsikringer    Bli kontaktet om forsikring

Endring i bolig eller familiestørrelse?

Har du nylig flyttet eller blitt samboer? Dette er en perfekt anledning til å evaluere innboforsikringen din. En endring i boligens størrelse eller samboerskap kan bety at du nå har flere eller færre eiendeler. Det kan påvirke forsikringsbehovet ditt. Husk også å oppdatere adressen på både hus- og innboforsikringen.

Har dere fått et nytt familiemedlem? Ikke glem å forsikre det aller kjæreste – barna. En barneforsikring tilbyr finansiell støtte hvis barnet skulle oppleve sykdom, ulykke eller uførhet, og sikrer barnets økonomiske fremtid uavhengig av arbeidskapasitet.

Hvis man har fått et firbeint familiemedlem kan det være lurt å forsikre dem også.

9. august 2023
Forsikre

Er barneforsikring nødvendig?

Med et offentlig helsevesen og gode velferdsordninger, er det gjerne lett å tenke barna ikke trenger forsikring. Men selv om barna får hjelp fra staten, er det sjelden nok hvis sykdom, ulykke eller varig uførhet rammer i ung alder.

Derfor bør du forsikre barna
16. januar 2024

Er bilen riktig forsikret?

Skal tenåringene snart øvelseskjøre eller kanskje 18-åringen skal kjøre sin første tur på egenhånd? Sørg for at kjøretøyet ditt er forsikret for unge førere under 23 år. Vurder også å se over kjørelengden fra forrige år. Har du kjørt mer eller mindre enn forventet? Har du kjørt lenger enn hva du har avtalt med forsikringsselskapet vil du få en reduksjon i erstatningen.  Hvis du har kjørt mindre enn forventet trenger du ikke like stor forsikringssum. Nytt år betyr at bilen har blitt et år eldre. Kanskje du skal vurdere delkasko?

Har du eller barna elsparkesykkel? Husk at i 2023 ble det påbudt med egen forsikring.

Liv og helse

Med endring i alder og samliv, er det lurt se på hvilke forsikringer man trenger for liv og helse.  Har man lenge igjen i arbeidslivet er uføreforsikring en god sikkerhet å ha hvis man skulle bli arbeidsufør.

Les mer om uføreforsikring

Har du familie, hvordan vil de klare seg økonomisk hvis du skulle falle fra? Livsforsikring sørger for å gi de etterlatte en økonomisk trygghet i hverdagen.

Her kan du lese mer om de ulike forsikringene:

Se våre forsikringer

Snakk med en rådgiver

Er du usikker på om du er riktig forsikret? Det beste du kan gjøre er å snakke med en forsikringsrådgiver. Sammen kan dere kartlegge hvilke forsikringer du faktisk trenger, hvilke som kan være gode å ha, og hvilke som kanskje er overflødige. Er du riktig forsikret, er du sikret om uhellet er ute, samtidig som du har en økonomisk trygghet i hverdagen.

I Sparebanken Øst tilbyr vi prisvinnende forsikringer fra Frende:

    • Mest fornøyde forsikringskunder og Norges beste skadeoppgjør
    • Beste kundeservice
    • Lojalitetsbonus på 5 % (etter 3 år) og totalkunderabatt på inntil 17 %

Sjekk pris og bestill Bli kontaktet om forsikring

Kjøp og ordne med forsikringene selv på nett, eller snakk med en av våre dyktige kunderådgivere på ett av våre kontorer på det sentrale Østlandet.

18. desember 2023
Forsikre

Frende er best når det gjelder

Frende er best i landet på skadehåndtering og i toppen på kundetilfredshet. Sparebanken Øst er stolt leverandør av Frende Forsikring.

Les mer om kåringen
12. januar 2024
Aktuelt

Få det beste ut av økonomien

Få oversikt og gode rutiner. Her får du tipsene og sjekklisten som skal hjelpe deg å få økonomisk kontroll.

Dette bør du gjøre
16. januar 2024
Aktuelt

Bli venn med eget budsjett

Bruker du 50 kr på kaffelatte hver arbeidsdag, blir det fort 10 000 kr i året. Noe å tenke på? Det er flere grep du kan gjøre for å få økonomisk spillerom. Avdelingsbanksjef Anette Green gir deg tipsene.

Sjekkliste for budsjett