BankID

BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nettet. Fødselsnummer, kodebrikke og personlig passord i kombinasjon utgjør BankID.


I den fysiske verden identifiserer du deg med pass, førerkort eller bankkort. I den elektroniske verden kan du bruke din BankID for å bekrefte hvem du er og signere dokumenter.

BankID kan brukes for å betale regninger i nettbank, ved kjøp av produkter og tjenester på internett og til signering hos offentlige instanser som for eksempel Altinn, NAV, kommuner (søke om barnehageplass) og resept fra lege.

Obs! Kodebrikken alene er ikke det samme som BankID.

Les mer om BankID

Slik får du BankID

For å få BankID hos Sparebanken Øst må du være over 18 år og ha pass.  Logg deg på nettbanken ved å velge ”Pålogging uten BankID” og klikk på ”BankID” i venstremenyen. Etter bestilling vil du få tilsendt en e-post med et enganspassord.

Spørsmål om BankID? Sjekk Ofte stilte spørsmål om BankID

BankID på mobil

BankID på mobil er like sikkert som ordinær BankID og enda enklere å bruke. Aktiverer du BankID på mobil, slipper du å bruke kodebrikke. Du kan selv bestille BankID på mobil i nettbanken.

Får du feilmelding ved bruk av BankID på mobil? Sjekk vår oversikt her

Noen sikkerhetsregler

• kodebrikken er personlig og må oppbevares utilgjengelig for andre
• skriv ikke ned eller oppgi ditt personlige passord til noen
• kodebrikken og passord i kombinasjon med fødselsnummer er din legitimasjon på nett. Dette må du ikke gi fra deg slik at andre bruker din brikke for å legitimere seg som deg
• tapt kodebrikke må sperres snarest

Ikke netthandel

Noen banker tilbyr BankID når du betaler med BankAxess. Sparebanken Øst har ikke denne løsningen slik at BankID kan brukes ved netthandel. Vi anbefaler deg å bruke Verified by Visa som du kan etablere i nettbanken under «Kort» fra venstremenyen og deretter «Sikker Netthandel».

 • Problemer med BankID?

  Sjekk spørsmål og svar her

 • Bli kunde

  Avtal tid og kom innom et av våre kontorer.

  Bli kunde

  Vipps

  Gjør hverdagen enklere – bli vippser, du også!

  Trenger du hjelp?

  Snakk med en av våre kunderådgivere.

  Avtal møte